Årets bragdguld?

Med den rafflande omhoppningen i årets OS-final i hoppningen i gott minne tycker jag att det verkligen vore på sin plats med ett erkännande för ridsporten - ge årets bradgguld till Rolf-Göran Bengtsson! Rösta här: http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_2077141.svd


Förbannade, j*vla UPS!

Nu har jag fått lov att kraftigt revidera min tidigare väldigt positiva uppfattning om UPS. De kan uppenbarligen inte läsa en karta, hantera en GPS eller kunder för den delen. Jag beställde härom dagen en sak från Apple. Kanonsnabba - jag fick meddelande om att leverans skulle ske redan igår. Jippie tänkte jag och trodde i min enfald att de kanske skulle ringa mig när de antingen inte hittade hem till mig eller insåg att jag inte fanns på plats. Men jag hörde inget. Världens bästa sambo var dessutom hemma väldigt tidigt. Ingen kom.

Kollade min mejl och spårade försändelsen - det visade sig att chauffören påstår sig ha varit här. Man kunde ju tro att han skulle ha lämnat nån sorts meddelande i alla fall? Man kan väl inte räkna med att man ska sitta på en stol och vänta på dem mellan kl 09.00-19.00? Eller?

Nåja, jag fick via Apple ett telefonummer att ringa och ett nummer att spåra försändelsen med. Enligt spårningen så hade de varit här strax efter 14 igår och som det stod där: "mottagarens var ej tillgänglig för underskrift vid 1:a leveransförsöket, ett 2:a leveransförsök görs". So far so good. Men jag ringde till UPS - ville liksom försäkra mig om att de verkligen varit på rätt adress typ (ja, bor man på landet så lär man sig att stadsfolksleverantörer är så rädda för landet att de knappt ens försöker leverera...) , Och hon som svarade försäkrade mig att de var på väg igen och med det kände jag mig lugn. Jag låg ju ändå däckad hemma i sängen med feber och snuva, jag skulle inte gå nånstans.

Ändå blev det ju så att jag liksom mest låg och lyssnade efter en eventuell leverans. Ville ju inte heller gå och öppna dörren i bara pyjamasen - så jag låg påklädd, tänkte att de kommer väl snart? På skoj kollade jag igen spårningen av mitt leveransnummer. Och nu stod det att de hade varit här IGEN! Bullshit! Återigen stod det att mottagaren inte varit tillgänglig och nu skulle ett 3:e försök göras. Jag är ju inte GrILLSKAN för inget, så jag ringde upp IGEN. Killen jag pratade med den gången skrev an rapport/avvikelse (eller vad de nu kallar det för i sitt system) och sa att han skulle kontrollera med terminalkontoret och att jag skulle bli uppringd inom en timme.

Gott och väl inom den timmen så ringde en kille från terminalkontoret. Han sa att chauffören minsann visst hade varit hos mig. Jo, tjena, tyckte jag - jag har ju varit hemma hela dagen, jag bor på landet, jag har ju för f*n 300 meter till närmsta granne, jag skulle märkt om någon hade varit här! Killen: "jamen han sa att han hade varit på en grusväg och svängt till vänster!" Min undran var ju om han alls hade varit på rätt grusväg? Killen: "Vad är det för färg på huset?" och jag svarade att det är rött med vita knutar, och hade han varit vid rätt hus så skulle han ha parkerat bakom en röd Audi TT dessutom. Då skulle killen återkomma till mig om en kvart. Det var för två timmar sen...

För en timme sedan så ringde en av mina grannar - en kvinna som bor sisådär 700 meter i från mig (i ett gult hus by the way). Hon hade just hittat en post-it-lapp på sin trädgårdsstol utanför sin ytterdörr. Där stod det att UPS hade försökt leverera till mig... Som jag visste alltså - han har inte varit på rätt ställe! Så, nytt försök, nu ringde jag det 020-nummer som stått på lappen hos grannen. Efter att ha suttit i en växel nånstans och väntat (medan en glad tjej kvittrade "ni kan också titta på vår hemsida www.ups.com"...) resultatlöst så la jag på och ringde upp det andra numret jag ringt tidigare under dagen. Den killen som jag då fick prata med verkade mest besvärad över att jag tydligen hade rätt. Han undrade om jag hade lappen som grannen fått. Nä, sa jag "grannen bort rätt långt ifrån mig". Killen: "Men skulle du kunna hämta den?" Jag: "Nä, varför då? Jag ligger hemma och är sjuk - jag tänker inte ge mig ut i beckmörkret och kylan för att ni inte kunnat utföra ert jobb?". Jag hade ju ändå numret som de kunde spåra, nåt annat vettigt stod väl ändå inte på lappen? Han kollade det och så sa han att då ska de leverera imorgon. "Jaha, men är det meningen att jag ska sitta på vakt hela morgondagen OCKSÅ? Jag VET inte om jag är hemma imorgon? Och hur ska jag veta att ni kommer att åka till rätt adress imorgon då, när ni inte lyckats med det varken onsdag eller torsdag?" Så oproffsigt irriterad som han lät på mig... gjorde att jag faktiskt slängde iväg min telefon... Ska bli väldigt intressant att se om, var och när de kommer att leverera mitt paket imorgon!

Hypotetiskt

En rent hypotetisk fundering... Vi antar att fyra personer har olika roller i förhållande till varann men tre av dem har någon form av uppgörelse eller låt oss kalla det för ett avtal - eller en deal - med den fjärde. Låt oss kalla den fjärde för person A. Person B, C och D kan alla tre kallas för någon form av hyresgäst - men alla tre har helt olika hyror. I praktiken innebär det att person B bor i stort sett gratis men ställer sin arbetskraft till förfogande. Person C hyr ett förråd och betalar hyra. Person D hyr också ett förråd, betalar ingen hyra men hjälper till med annat. Alla fyra verkar nöjda med sina respektive överenskommelse. Men, helt sant är ju inte det... Person B går omkring och muttrar, verkar vresig och grinig. Person D får till slut höra att minsann både person C och D har det så otroligt bra och fint förspänt med sina förråd - så bra att de inte fattar hur bra de har det.

Person D: "-Eh... men du själv då? Du bor ju j*vligt billigt?!"
Person B: "Ja, men så jobbar jag mycket också!"

I realiteten är det ju så - person B arbetar för sitt boende. Men hur mycket? Hur mycket och hur många timmar kan man räkna med att det kostar för ett boende? Person D arbetar också - men inte för ett helt boende, endast för ett förråd. Ibland tycker nog person D att person D arbetar MER än person B. Person C betalar ju hyra för sitt förråd men person B tycker att person C nästan har det allra bäst! Bäst för att person C inte behöver underhålla förrådet själv - det är ju person B som får utgöra det arbetet som hyra för sitt boende. Person A verkar nöjd med sina överenskommelser - B underhåller förråden, D verkar tycka det är roligt att fixa med förråden och C betalar och är nöjd med underhåll & förråd.

Vad är det egentligen som gör person B så bitter över de andra två's uppgörelser? Är det för att person B är arbetsskygg? Eller inte förstår värdet av det person B får för sin ansträngning? Tycker person B att person C och person D kommer undan för billigt? Att alltså person B's arbete är värt mycket mer?

Själv tycker jag att det verkar konstigt att person B sätter SIN uppgörelse med person A i relation till de andra personernas avtal. Om det är en orättvis deal får väl person B omförhandla om SITT avtal? Inte de andra personernas avtal?! Eller är det så att person C betalar för lite hyra för sitt förråd? Men om person A är nöjd med hyran, varför ska då person B eller ens D bry sig? Om person D tycker att person B kommer billigt undan - vad har det med saken att göra, så länge person D är nöjd med SIN deal? Egentligen är det ju så att det är tre helt olika uppgörelser - som att jämföra bananer med hasselnötter typ... ;-)

Som sagt - rent hypotetiskt alltså.

Skit... IGEN

Först skrev jag ihop något SJUKT bra för att göra en namninsamling för att bevara Roslagsvargen - det sket sig när jag sparade och allt klokt, smart, bra och välformulerat jag skrivit raderades. Sen skrev jag ett inlägg HÄR i ren grrr-illska - och igen med så otroligt välformulerade och genomtänkta tankar... Vad tror ni hände? Jag tryckte på knappen "Spara & publicera" - fick "external error" eller nåt sånt och även de orden spolades bort...

Nu tyar jag inte mer för ikväll - har just droppat ögonen igen (varannan timme) för min regnbågshinneinflammation och pallar inte att leta runt bland tangenterna IGEN (det är lite mörkt med solbrillor så jag ser inte knapparna...) Gör ett nytt försök i morgon!

På tal om...


... att inte vilja vara med på bild: det gillar ju inte jag heller! Jag står ju så mycket hellre på den trygga sidan av linsen, dvs bakom kameran (där jag däremot trivs alldeles förträffligt). Nåväl, i lördags var i alla fall jag tillsammans med tre goda kompisar in till stan och slog på stort i en fotostudio! Och ovan är resultatet. Jag tycker det är lika obehagligt att se mig själv på bild som det är märkligt att höra sig själv inspelad :-) Men jag blev väldigt inspirerad - nu ska jag göra en egen studio hemma! Stackars världens bästa sambo... *hahaha*


Har jag berättat...

att jag bor ihop med världens bästa sambo? ♥ Om nån vecka eller två firar vi faktiskt tjugoåtta år tillsammans! F*n vet hur han har stått ut? Min syster yster brukar säga att hon beundrar honom för att han står ut med mig på mornarna, bara en sån sak!

Vad är det som gör honom till världens bästa sambo? Ett exempel; i onsdags fick jag inte igång bilen, ringer till sambon i desperation - "Jag får inte igång bilen! Och jag måste ha bil idag, ska till frisören!" Vad gör han då? Jo, när värsta ruschen lagt sig på hans jobb så kommer han hem - det är drygt fyra mil hem! Och så visar det sig att soppan är slut i min bil.... *skäms* ... Vad gör världens bästa sambo? Han tankar i reservdunken han tagit med sig - och ser glad ut! Han ser det positivt; är det bara soppan som är slut så slipper han ju mecka med min bil! Och som bonus så kom han ju på att han dessutom kunde passa på att äta lunch med sin mamma när han ändå var i faggorna! :-) Sån e han.

Vad mer? Han är inte ett spår intresserad av hästar - ändå hjälper han mig att ta hand om 24 hästar varje lördag- och söndagkväll. Han är väl inget vidare på att mocka, men han är super på att lasta hö & sopa stallgången! Han ställer upp och hjälper till när hästarna är på rymmen, när staketet behöver lagas, när sommarbeteshästarna behöver ha vatten påfyllt i karen. Han gnäller så gott som aldrig! (nåja, läs inlägget om "Hål i huvet"... men då var det ju befogat att gnälla *hahaha*)

I fredags kom jag hem från stallet, trött och frusen, årets första snöflingor hade siktats. Jag hoppade ner i badet - mest för att bli varm igen. Efter en stund kom sambon in i badrummet - med en nygrillad hamburgare med bröd! Strax efter knackade det på dörren. Det var två grannungar som frågade: "Bus eller godis!?" Bästa sambon funderar knappt en sekund, vet ju att vi inte har nåt godis hemma (vi har ju inga egna ungar, inte sjutton tänkte vi på att det var Halloween och "tigg-helg") - han slänger fram en chipspåse till grabbarna! De såg snopna ut men glada!

Han föder mig, han sköter tvätten, han diskar, han har längst färdväg till jobbet och sköter ändå marktjänsten hemma! Han har full förståelse för att mitt hästintresse inkräktar på livet i övrigt. Når jag i somras var deppig över hästens hälta och oroade mig över att hästen kanske aldrig skulle bli bra och på allvar funderade över att efter hästens eventuella bortgång helt sluta rida och inte skaffa nån ny häst - då tittade han ömt på mig och sa: ..." men... det går ju inte? Vad ska du göra då? Du kommer ju klättra på väggarna! Klart du måste ha häst!"

Ändå gnäller jag över honom ibland... ni vet, det där vanliga: Varför i hela friden kan ha´n inte fälla ner toasitsen?! Och måste han verkligen klämma tandkrämstuben på mitten? Men det är inte speciellt allvarligt menat...

Och han tycker absolut inte om att vara med på bild! :-)

© ylvagrill.se

Peta in en pinne i brasan

brand i returflislagret
© ylvagrill.se

Ja, jädrar i min låda - det verkar vara ordentlig fyr på tippen! Eftersom hela Vallentuna verkade vara inpyrt nu under kvällen så tog jag med mig kameran och åkte iväg till Skålhamravägen och tog sikte på returflislagret på tippen. Det som var en liten pyrande härd ser nu närmast ut som härdsmälta...

RSS 2.0